Vier de kerstvakantie met de leukste en mooiste (kerst)shows

0

De kerstvakantie begint bijna! Helaas gaat kerst vieren in het theater niet lukken dit jaar nu de theaters weer gesloten zijn. Wel zijn er een aantal leuke shows te zien online. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

Lachend de kerst door

Zoals elk jaar zijn er genoeg cabaretiers die rond de kerst een mooie show maken. En gelukkig hebben we ook een show gevonden die gestreamd wordt. Rol van je stoel af met onder andere De Grote ‘Jezus red ons AUB’ Kertshow met Tim Kamps, Wart Kamps, Peter van Rooijen & Stephanie Louwrier.

Het ultieme moordspel tijdens de kerst

Vanaf 21 december kun jij spelen voor ‘judge and jury’ in Schuld of Onschuld. In dit online rechtbank-theaterspektakel krijg je elke dag meer bewijs tot je beschikking over een moord die is gepleegd. Na zeven dagen maak jij je besluit: schuldig of onschuldig? Onder andere Jan Kooijman, Louise Korthals, Vajèn van den Bosch en Kiki schippers zullen voorbij komen.

Een dramatische kerst met de Nationale Opera

De Nationale Opera biedt nog tot 27 december de komische opera Le nozze di Figaro aan. Het is een opera vol intriges, verkleedpartijen, hitsige opwinding en melancholie. De Nationale Opera heeft van het stuk een actuele en spannende voorstelling gemaakt binnen de beperkingen van corona.

Aria Deh vieni, non tardar (Le nozze di Figaro) – Dutch National Opera

Vier een muzikale kerst

Meer zin in muziek? Je kunt vanavond (18 december) al luisteren naar powerzangeres van Nederlandse bodem Davina Michelle. Zoals veel artiesten moest zij haar tour annuleren en daarom speelt ze nu eenmalig The My Own World Livestream. Vanuit de Van Nellefabriek in Rotterdam luidt ze de kerstvakantie in en het jaar uit.

Toch iets meer zin in grootse musicalhits en klassieke kerstnummertjes? Dan heeft het Rotterdams Philharmonisch Orkest goed nieuws voor je. Zij streamen op eerste kerstdag gratis een geweldige kerstshow A Musical X-mas For You die ze hebben opgenomen samen met René van Kooten, Nyassa Alberta, Annefleur van den Berg, Nigel Brown en Dina Medina.

Oudejaarsconferences tijdens de kerstvakantie

Iedereen zal wel weten dat Guido Weijers en Youp van ’t Hek de grote oudejaarsconferences van dit jaar zullen organiseren, als dat lukt met de nieuwe coronamaatregelen van eerder deze week. De eerste cabaretier die heeft aangeven zeker te spelen op oudejaarsdag is echter Dolf Jansen. Met de livestream van zijn 31e oudejaarsconference Oudejaars 2020 helpt hij je als vanouds het nieuwe jaar in.

De Kleine Komedie

Op de website van De Kleine Komedie in Amsterdam vind je een adventskalender vol verrassingsfragmenten van verschillende artiesten. Onder andere Janneke de Bijl, Peter Heerschop en Viggo Waas, Brigitte Kaandorp en Theo Nijland, Martijn Kardol en Lebbis kwamen al voorbij. En ook de volledige Kerstshow van Clean Pete is terug te kijken. Er komt de rest van de maand december elke dag een nieuw fragment bij.

Clean Pete – Kerstshow

Wil je niet alleen kijken naar kerstshows, maar heb je gewoon zin in een avondje theater vanaf je bank? Dan heeft TheaterThuis een mooi aanbod van voorstellingen en fragmenten voor je! Je kijkt de eerste 14 dagen gratis naar TheaterThuis.

Share.